Våre tjenester

Vi er unikt plassert ved kaikanten i Drammen havn, med god oversikt over lossing av skipene og kontroll på utgående og innkommende last. 

Våre tjenester omfatter: 

Transport av biler på såkalte roll on/roll off-skip (RORO) er vår spesialitet. Gjennom vårt verdensomspennende RORO-nettverk tilbyr vi transport til de aller fleste destinasjoner i verden, som Det europeiske kontinentet, Storbritannia, Russland, Finland, USA, Sør-Amerika, Sør-Afrika, Middelhavsområdet, Midtøsten, Det fjerne østen og Australia

Motorships AS har lang erfaring innen logistikk. Vi kan skreddersy frakt etter dine behov når det gjelder planlegging, administrasjon og organisering av transporter. Vi er sentralt plassert i logistikknutepunktet Drammen havn, der sjø møter vei og bane.

Drømmer du om å importere bil fra USA? Vi kan tilby innhenting fra hele USA til kai i Drammen. Vår gode samarbeidspartner og speditør i New York gjennom mange år tar seg av transport, booking og fortolling.

Ratene vi tilbyr er netto, det vil si at du finner alle prisene spesifisert i sjøfraktpapirene når du henter bilen i Drammen.

Vi benytter Wallenius Wilhelmsen Logistics sine RORO-skip fra USA, et av verdens største bilbåtrederier. De har en egen sporingsside slik at du kan følge bilen din fra den er levert til kai i USA til den er fremme ved kai i Drammen.

Vi hjelper deg med transport fra selger i USA og hele veien frem til kaien vår i Drammen. Årlig transporterer vi ca 1.500 biler og har mange faste kunder.

Vi opererer med konkurransedyktige priser. Sjøfrakten ligger på ca. NOK 11-12.000 fra Østkysten og ca. NOK 16-18.000 fra Vestkysten, avhengig av bilens størrelse og valutakurs. Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller send oss en mail.

Gjennom våre samarbeidspartnere kan vi tilby innenlandstransport av flere typer gods i hele Norge.

Vår spesialitet er frakt av store anleggsmaskiner og andre rullende enheter – til konkurransedyktige priser.

Vi kan håndtere lossing av flere typer skip, fra små konvensjonelle båter med kran til de største RORO-skipene.

Vår spesialitet er lossing av nye biler, med de krav til kvalitet som importørene stiller. Ingen oppdrag er for store, ei heller for små.

Drømmer du om å importere bil fra USA?

Ta kontakt med Heidi Faye Røed
Tlf: (+47) 31 40 90 03
E-post: cargo@motorships.no

Praktisk info om henting av bil

  • Etter at bilen har ankommet Drammen havn vil du motta en ankomstmelding per e-post
  • Ta med dokumentene du har mottatt til Tolletaten for betaling av moms
  • Bilen utleveres mot kvittering for innbetalt moms, samt betaling av vår faktura for sjøfrakt og havnekostnader
  • Vi gjør oppmerksom på at det påløper lagerleie for biler som ikke er hentet etter lossedag + tre dager
  • Du kan finne informasjon om toll og avgifter for importbiler fra USA, veteranbiler og elbiler på Tollvesenets side www.toll.no
  • Adresse for henting: Motorships AS, Svend Haugsgate, 3013 Drammen, tlf. +47 31 40 90 00
  • Tidspunkt for henting: mandag–fredag kl. 08.00–11.00 og 11.30–15.30
nb_NONorwegian